nikkemo -
Hjem

0

Siden sist

Hei!

 

Lenge siden nå, men siden sist har jeg:

 

-Begynt på håndball

-Brukt altfor mye penger

-Bestilt meg flybilletter hjem til Norge i desember

-Fått bekrefta besøk i februar, og forhåpentlivis i desember

-Sett Vengaboys live (Yeah, I know...)

-Gjort ferdig to skoleprosjekter og fått info om det tredje

-Vært mer ute på byen enn jeg har vært hele det siste året tilsammen

-Farga håret rødt(!)

-Blitt avhengig av Pepsi max

-Finni verdens beste frossenpizza

-Laget logo til tantes nye prosjekt

-Laget en båt

-Vært med å gjort klar til å lage tak på et prosjekt de startet opp på arkitekturlinjen i fjor

-Hatet læreren min, for så å egentlig skjønne at hun ikke er så værst alikevel

-Kjøpt meg smoothie maskin <3

-Tegnet masse

-Begynt å tenke på julegaver, men er helt lost

-Blitt veldig glad i flatmatesa mine og noen av de andre norske her <3

-Blitt forelsket i Ebay

-Fått skryt av læreren for en presentasjon jeg og ei norsk ei til iklassen hadde om norsk arkitektur (Vi er flinke Emma!)

 

 

Det er deilig å røre litt på kroppen igjen. Både på håndball og det faktum at vi går veldig mye her siden vi ikke har bil og skolen er 7 min unna. På håndballen har vi trent for det meste sammen med guttene, men i dag hadde vi en egen trening med bare jentene. Vi er ikke så mange, så det ble mest fokus på skudd i dag. Vi var fem stk som trente, er to til som kanskje melder seg inn og to til som er skadet/syke som kommer tilbake så fort de er bra.   Vi er da foreløpig seks stk som er på laget, så blir vi forhåpentligvis åtte hvis de to siste blir med. Jeg tror vi skal ha en "vennskapskamp" mot Nottingham i slutten av oktober, starten av november en gang, og skulle det være no cup av noe slag rett etter jul. Siden vi ikke er så mange å det koster litt for mye for transport kommer vi ikke til å melde oss inn i noen liga. Martine, flatmaten min har blitt kaptein <3 Det er også en veldig sosial gjeng, så vi har vært ute å festa litt sammen. 

 

Første håndball

 

 

Jeg har som sagt kjøpt billetter hjem til norge i Desember. jeg blir værende hjemme fra 13.Desember til 10. Januar.  Ganske lang ferie, noe som er helt greit for meg! Da er det på tide å gå på jobbjakt til sommeren. Skrik ut om noen vet om noe! Ettersom jeg har brukt mye penger kan det være greit å passe på å ha en jobb over sommeren når lånekassa ikke betaler ut noe mer. Ikke misforstå meg, jeg klarer meg fint, men det er gått mer enn forventet. Det kan jo også ha noe med punktet mitt om at jeg har vært mer ute nå den siste måneden enn jeg sikkert var i hele fjor tilsammen. Det er arrangerte fester hver eneste dag, så er ikke så vanskelig å finne på noe. Jeg og Martine var ute med håndballen en kveld og bestemte oss egentlig for å gå hjem tidlig, men fant ut at vi skulle titte innom det siste utestedet en liten tur før vi tok kvelden. Der møtte vi igjen håndballfolkene og så Vengaboys på scenen. Vi hadde det kjempegøy, og senere på kvelden spilte de bare gamle sanger som vi alle kunne og sang med på.  Selv om det skjer mye ute, så klarer vi også å ha det koselig inne. Var en kveld sammen med noen norske jenter å hadde taco og brownie kveld, det var kjempe hyggelig. Vi har sittet en del i stua sammen og sett X-factor sammen, og jeg for min del koser meg som regel veldig alene på rommet med tv serie eller bok å lese. Det er deilig å ha litt alene tid også når man er omringet av andre mennesker døgnet rundt. 

 

I Desember kommer mest sannsynlig Gina-Aurora og Andreas nedover en tur, noe jeg gleder meg veldig til. Det blir fint å få litt besøk hjemmefra.  I februar har Karen og Marilla allerede bestilt flybilletter hit ned, så da blir det kinopremiere og bursdagsfeiring! Som sagt gleder jeg meg veldig til besøk. jeg vet jo at det blir mer besøk av familie og venner etterhvert, men det blir nok ikke før etter jul, og det er fortsatt ikke planlagt når det blir ennå. Skal jo også hjem en tur til Norge i påsken, så jeg tror tiden er kommer til å gå veldig fort. Jeg har jo vært her en måned allerede! Bare to igjen til jeg kommer hjem. Tiden går innmari fort og jeg koser meg. Har ikke sliti med noe hjemlengsel ennå heldigvis. Jeg er jo forsåvidt vandt med å bo for meg selv, og med hyppige Skype samtaler føler jeg ikke at jeg er så langt unna som jeg faktisk er.

 

Mange lurer sikkert på hvordan det går med engelsken, og det går ganske bra. Jeg har ikke begynt å tenke på engelsk og slikt ennå, og jeg er vel kanskje den norske med værst engelsk aksent, men det kommer seg. Jeg er veldig mye sammen med norske folk, så det kommer nok til å ta litt tid å komme ordentlig inn i det. På skolen går det som regel bra, forstår mesteparten, og er det noen ord jeg ikke skjønner googler jeg det, ellers så skjønner jeg hva det er på grunn av andre ting som blir sagt. Har jo en hjelp i Emma også som går arkitektur med meg. Mitt største problem er nok å følge med i forelesningene. Tankene mine begynner veldig fort å vandre. I norge er ikke det et problem da jeg klarer å høre etter hva som blir sagt samtidig som jeg tenker på noe annet, men når undervisningen går på engelsk klarer jeg ikke å tenke på noe annet og oversette samtidig. Heldigvis blir alt lagt ut på nett, så er det noe jeg trenger finner jeg tilbake til presentasjonen. 

 

Jeg har lyst til å vise dere litt mer av hva det er vi gjør på skolen og hva jeg personlig lager. Jeg har dessverre ikke noe bilder av det første prosjektet, men jeg har litt bilder av det andre som skal være ferdig nå på mandag. Er ferdig med mesteparten der. Skal bare få skrevet ut noen bilder og få plassert det på en plakat.  Denne oppgaven heter "From Chaos to Cosmos" på norsk blir det "Fra kaos til kosmos" Kaos er kaos, og kosmos vil si at ting skal være i orden, symmetrisk. Jeg fikk kaos, så jeg skulle da tegne bygning som var kaotisk designet. jeg valgte å tegne Disney Concert Hall. Viser bilder under. Det ferdige prosjektet skal inneholde en tegning av bygningen og en tegning hvor man har reversert den. jeg skulle da altså omdesigne bygningen så den ble kosmos. I tillegg til dette skulle vi også lage et brett med det de kaller atomer(en form av noe slag) som vi har laget selv. Siden jeg har kaotisk skal disse da være plassert kaotisk på brettet. Dette brettet har jeg dessverre ikke bilde av. 

 

Disney Concert Hall
                                    Rough Sketch                                                                                                        Ferdig tegning

 

 


 


¨

                                           Rough Sketch                                                                                                     Ferdig tegning

 

Dette er jo langt fra perfekte tegning, men litt av grunnen til at jeg ønsker å legge ut bildene er fordi jeg vil at dere skal få et lite innblikk i hva jeg driver med, og hvordan jeg forhåpentligvis kommer til å utvikle meg etterhvert.

 

Det neste prosjektet våres het noe som hadde på escape å gjøre. Klarer ikke helt å huske tittelen akkurat nå, men det handler om at vi skal designe et sted som vi har lyst til å rømme til som skal være plassert langs en elv vi har her. Det kan være for å gjøre alt fra å sove til å se på utsikten, og det kan være alt fra små benker til større bygninger. Det er opp til hver enkelt, og det er det jeg syns er det morsomste med det. Nå skal jeg designe noe ut fra mitt eget hode. Jeg skal oppdatere dere på hvordan det går etterhvert. Det ferdige produktet skulle inneholdet en film som viste til hvilken følelse man ønsket å skape, masse sketcher og ideer, en modell av designet og en ferdig tegning om jeg ikke husker feil. Får briefen til mandag, hadde bare introduksjon om det i dag. 

 

Ettersom det er mye tekst her nå tenkte jeg å avslutte med litt bilder. 

 

Vi snakkes!

 

Redhead

Arkitektur society, blanding 1.-3. klasse

Båten min

Klassen min

Bygge tak


Utsikten når jeg jobber hjemme


Smoothie maskin

Oppskjært frukt jeg har fryst ned i ferdige porsjoner til smoothie<3

Logoen jeg har laget til tante og det nye projektet.

Er ikke helt perfekt, men skal kanskje få låne et tegnebrett, så skal se hva jeg får gjort da. 

 

 

 • nikkemo

  Mitt navn er Anniken. Jeg er 21 år og kommer fra et lite sted i Aurskog-Høland. Høsten 2014 starter jeg å studere arkitektur i England. Bloggen vil handle om hverdan som brite og tanker og følelser rundt dette.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits