nikkemo -
Hjem

0

Siden sist

Hei alle sammen.

 

Tenkte bare å komme med en liten oppdatering på hva som skjer. 

 

Nå er det kun 13 dager igjen til jeg skal reise! Jeg begynner å blir veldig spent, og må si det er litt nerver i spill her også. 

 

Først kan vi jo se hva som har skjedd på checklista mi siden sist. 

 

Søke skole - check

Komme inn på skole - check

Få opptaksbrev - check

Søke Lånekassa - check

Få tildelt bosted - check

Reise på Før Avreise Møte - check

Kjøpe flybilletter  - Check

Bestille forsikringer  - Check

Betale despostium o.l.

FLYTTE!

 

Flybilletter og forsikringer er ordnet siden sist. Nå mangler depositum  og flyttinga. Depositumet har jeg ikke fått ordnet med på grunn av at det er noe galt med nettsiden til de jeg skal leie rom av. Jeg har fått tildelt plass, men etter tildelingen måtte jeg inn å booke rommet, altså godta plassen jeg har blitt tildelt. Det er der problemet ligger, du skal få en e-post fra dem før du kan gjøre det, og den har jeg ikke fått. jeg har sett en del på facebook, og det er flere enn meg som sliter med det samme, så forhåpentligvis tar det ikke lang tid før det er ordnet, Men jeg må jo innrømme at det er stressende når det er under to uker til jeg skal reise. De har jo svart meg at jeg skal få rommet den 10. istedenfor den 12., så det er jo bare å håpe på at det ikke blir noe tull med det siden jeg ikke har fått tildelt hvilket rom jeg skal ha ennå. Jeg må si at veilederen min på Across the Pond har vært veldig hjelpsom i denne perioden, hun støtter opp og pusher på for at ting skal gå i orden så fort som mulig, det setter jeg veldig pris på. 

 

Annet enn litt tekniske problemer, så har jeg fått kontakt med en del folk som skal gå samme studiet som meg i England, de virker som en herlig gjeng! Først fant vi en facebook gruppe for studenter på Lincoln, deretter dukket det opp en kommentar hvor de lurte på hvem som skulle gå arkitektur. Etter å ha svart på den ble jeg lagt til i en gruppechat. Utrolig mye morsomt som blir pratet om. Alt mellom himmel og jord. Jeg har prøvd å være så aktiv der som mulig så jeg skal ha et nettverk allerede før jeg kommer ned. Da vil det bli mye enklere å få kontakt med folk med en gang. 

 

Den første uka der nede er nok litt i samme stil som fadderukene vi har her i Norge. Det er lagt opp til to timer undervisning hver dag, men bortsett fra det tror jeg det bare blir fest og morro. På formiddagen er det mulig å titte rundt og bli kjent med skolen og alt de har av tilbuder med sport og societies, midt på dagen fra klokken 13.00 skal vi ha undervisning i to timer, så er det lagt opp til eventer og artister hver kveld i studentsamskipnadens regi, samt at det skjer masse i byen utenom. Jeg gleder meg mest til UV party og pub quiz. Jeg er redd detta kommer til å bli russetida om igjen, så jeg kommer til å være totalt utslitt når detta er over.  Alikevel gleder jeg meg veldig og ser frem til å bli kjent med masse nye folk:)
 • 0

  Checklist

  Søke skole - check

  Komme inn på skole - check

  Få opptaksbrev - check

  Søke Lånekassa - check

  Få tildelt bosted - check

  Reise på Før Avreise Møte - check

  Kjøpe flybilletter

  Bestille forsikringer

  Betale despostium o.l.

  FLYTTE!

   

  Yup, mesteparten er huka av. Jeg er sendt mail dit jeg skal bo og spørt om jeg kan få flytte inn litt tidligere, det er derfor jeg ikke har kjøpt flybilletter ennå. Håper for guds skyld det ikke tar for lang tid å få svar da det begynte å minke på hotellrom til Mamma i Lincoln. Er nok ikke bare jeg som skal ha med meg mammaen min til skolestart!

  Forsikringer holder jeg også på å ordner med. Det jeg skal ha her i Norge er så og si i orden. Nå er det bare å få meldt seg inn i ANSA og bestilt forsikring gjennom de igjen. Virket som det ble noe glalt i registreringen min i stad, så jeg måtte sende mail til de også for å høre hva som skjedde. 

   

  I stad begynte jeg å rydde nede i kjelleren jeg for tiden bor i. Jeg har for øyeblikket fått en søplesekk med søppel, en søplesekk med klær som skal kastes, to søplesekker til fretex og et klesskap som er blitt halvert. Å skulle rydde gjennom jakker og sko er heller ikke like lett. Jeg hater å kaste ting. Tror nok uansett det er litt lettere i et slikt tilfelle når jeg vet at jeg kan få tak i mye rimelige klær når jeg først kommer ned. Det er tre kjøpesentre og en handlegata i Lincoln, så jeg skal nok få tak i det jeg trenger!

     
  Her er det før og etter bilde av klesskapet mitt. Kan også se stativet mitt med jakker. Den var full når jeg begynte. Er godt å få ryddet opp litt også. Jeg har litt ting som jeg ikke helt klarer å kaste men som jeg ikke trenger nede i England, så jeg skal reise å få kjøpt litt oppbevaringsbokser så jeg kan plassere ting opp på loftet. 

   

  Siden sist har jeg også vært avgårde og skaffet meg en Macbook Pro. Det er vel det siste jeg noen gang hadde trodd at jeg skulle gidde å ta meg råd til å kjøpe. Jeg hørte med skolen hva som lønte seg, og de sa det kunne være lurt og ha Mac. Jeg lovte meg selv en gang i tiden at jeg ikke skulle kjøpe meg apple produkter, men når jeg begynte å tenke meg om og Win 8 var alternativet, så syns jeg ikke det hørtes så galt ut alikevel. Så nå er den her, og jeg har faktisk blitt veldig glad i den! 
   

  Jeg tror det begynte å gå litt mer opp for meg at jeg faktisk skal reise nå som jeg har fått et sted å bo. Å kunne prate litt på facebook med andre i min situasjon hjelper også veldig. Vet at det er flere norske som skal bo på samme sted som meg, så dette her skal nok gå veldig bra!:) 

   

 • 0

  Lincoln here I come!

  Da har jeg kommet inn på Lincoln!  Det har ikke kommet opp i UCAS ennå da de har stoppa siden frem til mandag pga eksamen, men jeg har fått e-post fra han som styrer opptaket om at han har godkjent tilbudet mitt. Han hadde ikke fått referansen min han! Det var bra jeg tok å ringte dit selv for å høre etter svar, for da fikk jeg e-posten hans så jeg kunne sende avgårde alt med en gang. Nå er det bare å vente på å få alle papirene i orden! Jeg er redd jeg ikke kommer til å få penger fra lånekassa før jeg allerede har reist, men det får jeg finne ut av da. 

   

  Jeg og mamma titta på togturer og hvilken flyplass det lønte seg å fly til. Det var ikke like lett som jeg trodde. Da det sto at det tok to timer fra London til Lincoln fikk jeg for meg at det var med tog, eller at det i det minste skulle ta kortere tid med tog. Der tok jeg feil. Det er flere bytter med tog og ikke mindre enn tre timer. Jeg tror nok bare jeg må bite tenna sammen og lære meg og kjøre bil på venstre siden slik at jeg kan få henta folk på flyplassen selv når de kommer på besøk. Kan nok uansett være lurt å prøve og kjøre litt innimellom så jeg ikke kommer helt ut av det til jeg kommer hjem. Det er omtrent like langt fra Lincoln til Manchester flyplass som til Stansted flyplass, men om man skal kjøre tog var det faktisk lettest og raskest og kjøre fly til Heathrow, undergrunn til Kingscross og tog derifra, med ett bytte.. 

   

  Jeg gleder meg uansett! Tror detta blir et minnerikt eventyr:D 

 • nikkemo

  Mitt navn er Anniken. Jeg er 21 år og kommer fra et lite sted i Aurskog-Høland. Høsten 2014 starter jeg å studere arkitektur i England. Bloggen vil handle om hverdan som brite og tanker og følelser rundt dette.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits