Studere i England! (nikkemo)
Hjem

0

Studere i England!

I'm back! 

 

Denne bloggen har ikke vært oppe å gå på flere år, men nå som jeg skal over til England i tre år tenkte jeg det var greit å ha en metode og få oppdatert folk hjemme på enklest mulig måte.

 

Det er ennå 2 måneder igjen til jeg skal dra, så ikke forvent store greiene før det. Kommer til å oppdatere litt på prosessen og tankene rundt det å reise. 

 

Per dags dato er det ikke 100% sikkert hvilken skole jeg skal gå på. Jeg har takket ja til en skole som ønsket en ny referanse fra meg før de gir meg plass, også har jeg takket ja til en annen skole som et sikkerhetsvalg. Nede i England er det nemlig slik at du kan søke opp til fem valg. Du får svar fra alle skolene uavhengig av hverandre og kan dermed velge fritt blant skolene som har tilbudt deg plass. Jeg søkte å disse skolene/linjene: 

 

Falmouth: Arkitektur

Lincoln: Arkitektur

Writtle: Landskapsarkitektur og Interiørarkitektur

Middlesex: Interiørarkitektur

 

Jeg har fått positivt svar fra Writtle og Falmouth, Lincoln har gitt meg et "conditional offer" og Middlesex fikk jeg nei fra. 

Et conditional offer vil si at de er villig til å gi meg en skoleplass så lenge jeg møter stilte krav. Lincoln ønsket at jeg skulle sende en referanse fra en lærer/arbeidsgiver som jeg har hatt den siste tiden. Jeg sendte nemlig med en referanse fra lærer jeg hadde på Rælingen VGS i 2012. Jeg har nå fått referanse fra min nåværende arbeidsgiver som jeg har sendt inn og venter på svar om det blir godkjent eller ikke. Det var en god referanse, så jeg syns det er litt trist om jeg ikke får det godkjent, da det er denne skolen jeg har mest lyst til å gå på. 

Writtle ga meg også et conditional offer før de ga meg positivt svar. De ønsket at jeg skulle sende inn en portfolio av arbeidet mitt. Jeg måtte sende dette til alle skolene, men det var kun Writtle som gjorde om søknaden min. Hvis dere skulle ønske å se portfolioen min kan dere trykke her. Ettersom jeg sitter her i Norge og det ikke er så lett og møte opp på intervju måtte jeg sende dette elektronisk og syns det var like greit å lage en nettside de kunne titte på. Ettersom det er dette arbeidet som har fått meg over dammen føler jeg meg ganske stolt av den.

 

 

 Over her har jeg merket av sånn ca hvor skolene ligger hen. De er ganske langt fra hverandre, så det blir ganske stor forskjell.  

 

Jeg tror ikke jeg har rukket og tatt det helt inn over meg ennå at jeg faktisk skal reise. At jeg skal blir ARKITEKT! Jeg har alltid hatt lyst til det, men her i Norge kommer man ikke inn om man ikke har R1 og 2 matte, eller fysikk. Jeg ble derfor veldig glad når jeg klarte å komme inn i England. Det er ikke veldig enkelt å komme inn der heller, så jeg må innrømme at jeg er ganske stolt av meg selv. I England går det ikke bare på karakterer, det går mer på deg som person og dine ferdigheter. Jeg har mått sendt inn motivasjonsbrev jeg har skrevet selv, portfolioen min samt referanse fra tidligere lærer. Med Falmouth hadde jeg også et telefonintervju, og han tilbudte meg plassen der og da, på telefonen! Jobber man hardt, så får man igjen for det senere. Jeg visste ikke hva jeg skulle bli når jeg gikk på videregående, men jeg jobbet og fikk gode karakterer, og det får man tilbake for. 

 

Dette var alt for nå. Jeg kommer til å begynne på et nytt innlegg om prosessen ganske med en gang, så tar nok ikke lang tid til neste innlegg.

 

Til neste gang, 

 

Anniken


 • Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  nikkemo

  Mitt navn er Anniken. Jeg er 21 år og kommer fra et lite sted i Aurskog-Høland. Høsten 2014 starter jeg å studere arkitektur i England. Bloggen vil handle om hverdan som brite og tanker og følelser rundt dette.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde
  hits